TopGarden kertépítés

Spiegel Ákos

Spiegel Ákos
Telefonszám: 06 30 530 62 52

Kertépítési képek

Címkefelhő

Közösség

Topgarden Instagram
Kertépítés | Nyomtatás |  Ajánlás

Kertépítés cikkek:

 A nyugalom szigete

A nyugalom szigete - a kert

„Kincs, ami nincs”…Nagyon sokszor jut ez a mondat eszembe, mikor a fiammal az óvoda felé sétálunk. Látom a sok családi házat, kerttel, teljesen elhanyagolva, rumlisan, gondozatlanul, kihasználatlanul. Az emberek nem is tudják, micsoda kincs van a kezükben, nem látják a csodás kertben rejlő megannyi lehetőséget, amivel életüket, életminőségüket jobbá tehetnék. Az otthon fogalmát nem feltétlen kell a négy fal közé korlátozni, a kert is lehet annak a része, érdemes úgy elrendezni, gondozni, berendezni, hogy egy szépen és jól kihasznált színhelye legyen az életünknek.

Tovább a cikkre

 Katica kert

Katica kert

Ahogyan már sokszor olvashatták, a látványos kialakításokon kívül a könnyű ápolhatóságra és praktikusságra törekszünk. A legfontosabb számunkra a Megrendelő egyedi ízlésvilága, aminek megismerésére legelőször a kertfelmérés alkalmával van lehetőségünk.

Tovább a cikkre

 A kertépítés egyik legfontosabb része: kerttervezés

A kertépítés egyik legfontosabb része: kerttervezés

Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy a tervezéshez nélkülözhetetlen egy alapos felmérés a terület bejárásával együtt, miközben a kialakítandó kerttel kapcsolatos fontos kérdéseket is megbeszéljük. Már a felmérés előtt érdemes elgondolkozni azon, hogy pontosan mire szeretnénk használni kertünket.

Tovább a cikkre

Tavaszi ápolás, metszési munkák

Tavaszi ápolás, metszési munkák

Az elmaradt metszési munkák befejezése. Ideje: április. Gyepszellőztetés vagy gyeplazítás: a téli letapadt, elhasználódott, elhalt fűfelület szellőztetése benzines géppel. Ez a munkafolyamat a legfontosabb tavaszi gyepápolási munka, amit nem hagyhatunk ki egyik tavasszal sem. Ideje: Február végétől - április közepéig. Tápanyag-utánpótlás, indító trágyázás (starter trágya): Február végétől - április közepéig.

Tovább a cikkre

Teraszok tervezése, átalakítása

Teraszok tervezése

Kertünk legfontosabb, és egyben központi része a terasz. A legtöbb időt a házon kívül ott töltjük, ezért fontos a jó kialakítás és a praktikusság is. Ha jól tervezzük meg és kényelmesen rendezzük be, akkor kikapcsolódásra az egyik legjobb hely lehet. Baráti összejövetelekre, sütögetésre, borozásra és nagy beszélgetésekre is kiválóan alkalmas.

Tovább a cikkre

Mini modern kert

Mini modern kert

Egy jól megtervezett és kialakított kertbe jó kilépni és ez bármelyik évszakban jó érzéssel tölti el az embert. Feltöltődésre és kikapcsolódásra az egyik legjobb hely, ami után kiegyensúlyozottan folytathatjuk hétköznapjainkat. 

Tovább a cikkre

Élhető, könnyen ápolható, tökéletes kert

Élhető kert

Ahogyan már sokszor olvashatták a látványos kialakításokon kívül a könnyű ápolhatóságra és praktikusságra törekszünk. A legfontosabb számunkra a Megrendelő egyedi ízlésvilága.

Tovább a cikkre

Ékszerdoboz kert

Ékszerdoboz kert

Mikor megvagyunk a terület tisztításával, és látjuk már, hogy pontosan mi az, amit meghagytunk a régi és egészséges növényállományból, akkor a kertterv alapján kiválaszthatjuk és megvásárolhatjuk a telepítendő növényzetet. Alaposan tömörítsük az előkészített talajt, erre egy kerti henger tökéletesen megfelelő. A sokszori hengerezéstől alkalmassá válik a területünk a gyepszőnyegezésre.

Tovább a cikkre

Kertdesign

Kertdesign

A könnyű ápolhatóság és a praktikusság mellett természetesen ugyanúgy számít a kert kinézete, a kertdesign is. Fontos azonban, hogy ez utóbbi ne kerekedjen az első két szakmai követelmény fölé, mert a legszebb kert sem tudja betölteni örömkeltő szerepét, ha az ápolása bonyolult.

Tovább a cikkre

További kertépítés cikkek:

Kertépítés 2

Romantikus kert 

Kerttervezés és kertépítés