TopGarden kertépítés
Tavaszi ápolás, metszési munkák | Nyomtatás |  Ajánlás

Az elmaradt metszési munkák befejezése. Ideje: április

Gyepszellőztetés vagy gyeplazítás: a téli letapadt, elhasználódott, elhalt fűfelület szellőztetése benzines géppel. Ez a munkafolyamat a legfontosabb tavaszi gyepápolási munka, amit nem hagyhatunk ki egyik tavasszal sem. Ideje: Február végétől - április közepéig

Tápanyag-utánpótlás, indító trágyázás (starter trágya): Február végétől - április közepéig

Ez az év első trágyázása. Ezt egy nagyrészt nitrogén tartalmú műtrágyával tudjuk elkezdeni. Figyeljünk az egyenletes kiterítésre és az alapos beöntözésre.

 

Takarítás: a nyesedék és a szellőztetés utáni szerves hulladék alapos összegyűjtése.

Második tápanyag-utánpótlás (komplex műtrágyázás)

Az első trágyázástól függően, a tavasz végén lehet egy újabb, de már összetettebb tápanyag-utánpótlást végeznünk, amit komplex trágyával tudunk leghatékonyabban kivitelezni. 

Spiegel Ákos kertépítő
 

Gyomlálás: Időjárástól függ, hogy mikor lehet elkezdeni kertünk gyommentesítését. Kedvező időjárás mellett viszonylag hamar megjelennek az első gyomok, amit érdemes minél hamarabb eltávolítani, meggátolni, ezt folyamatos gyomlálással tudjuk elvégezni. 

Fűnyírás: A langymeleg és a tápanyag hatására gyorsan növekedésnek indul a gyepfelület, amit hamar elkezdhetünk vágni. Ezt egy éles késű, gyors fordulatszámú fűnyíróval végezzük el, ne túl alacsonyan. Figyeljünk arra, hogy a gyökérnyakba semmiképp se vágjunk bele, mert kisárgul a fű ezeken a részeken elég hamar. Minden esetben fűgyűjtős gépet használjunk és az elhagyott fűdarabokat is távolítsuk el a fűnyírás végén. Kerttisztítás vagy takarítás Ezt minden ápolási munka után végezzük el, akkor dekoratív és ápolt marad kertünk.

Írta: Spiegel Ákos
2015-03-26
06 30 530 62 52
TopGarden - kertépítés és kertberendezés