TopGarden kertépítés
A kertépítés egyik legfontosabb része: kerttervezés | Nyomtatás |  Ajánlás

Kerttervezés, mint a kertépítés egyik legfontosabb része

Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy a tervezéshez nélkülözhetetlen egy alapos felmérés a terület bejárásával együtt, miközben a kialakítandó kerttel kapcsolatos fontos kérdéseket is megbeszéljük. Már a felmérés előtt érdemes elgondolkozni azon, hogy pontosan mire szeretnénk használni kertünket; gondolunk itt olyasmire, mint sütögetés, sport, pihenés, vagy esetleg mindhárom. Tisztában kell lennünk azzal, hogy a kert nem erdő, ezért úgy kell kialakítanunk, hogy minél könnyebben ápolható legyen, hogy örömet, és ne folyamatos gyötrődést jelentsen majd.

A méretarányos kertterv az egyik legfontosabb része a kertépítésnek, mivel az anyagok pontos kiszámolása is már ennek a segítségével történik. Mi kell egy jó tervhez? Sok tapasztalat és rengeteg terepgyakorlat, amiben mi mindig részt veszünk, mert fontosnak tartjuk az egyediséget, ettől lesz minden általunk épített kert más és más, ettől érzi majd a tulajdonos igazán a sajátjának, ettől lesz a kert különleges.

A kerttervezéshez hozzátartozik a burkolat kiválasztása is. Járdák, kerti utak, teraszok, erkélyek, pihenők. beton, fa, mészkő, bazalt, andezit, szabályos, szabálytalan, ragasztott, és még hosszasan sorolhatnánk mennyi helyre és milyen burkolatot lehet választani egy kerten belül.

Minőségi anyagok kiválasztására törekszünk és hosszútávon gondolkodunk. A megépített kert ápolásában is segítünk az évek során, hogy a lehető legkevesebb munkával könnyen fenntartható legyen és maradjon kertje.

Élvezzék kertjüket!

Írta: Spiegel Ákos
2015-04-16
06 30 530 62 52
TopGarden - kertépítés és kertberendezés