TopGarden kertépítés
Metszési munkák tavasszal | Nyomtatás |  Ajánlás

Nagyon fontos növényápolási munkák, közé tartozik a tavaszi metszés, amit semmiképp sem lehet kiváltani az őszi metszéssel.

 
   
 
   

 
Nagy
könyv szerinti időpontja a tavaszi metszéseknek február vége március eleje, de idén ettől gond nélkül eltérhetünk, mivel elhúzódik a téli jellegű időjárás, amiket a hózáporok is jeleznek. Ezért még nem vagyunk elkésve a dísznövények tavaszi metszésével, amit főleg a cserjéken kell most már minél előbb elvégeznünk, mert lassan elkezdődik a rügyfakadás és a gyors tavaszi hajtásnövekedés, ami a déli oldalakon már el is indul egyes növényeken!

Ilyenkor fontos a metszések során elvégeznünk egyes növények tisztítását is és persze a fűszellőztetés sem maradhat ki a most végzendő kerti munkákból. A december óta tartó rengeteg csapadék után most végre van egy lélegzetvételnyi szünet, amit gyorsan ki kell használnunk és a kertünket rendbe, tehetjük. Tehát, a mostani fontos kerti munkák a következők: dísznövények, gyümölcsfák, örökzöldek, évelők metszése, tisztítása, fűszellőztetés, kerttisztítás.

 
 
   


Az elhúzódó tél miatt a hagymás növények is késve és tovább nyílnak, ilyen növény például a sáfrány is, ami fantasztikus éke kertünknek és tömegesen nyílhatnak.

Méh a tavaszi kertben, videó:

 2009-03-23

 

Írta: Spiegel Ákos

Fotók: Spiegel Ákos