TopGarden kertépítés
Tavaszi kertépítés | Nyomtatás |  Ajánlás

Feladatunk egy XIX. század végi felújított ház kertjének rendezése, kialakítása, megőrizve az akkori stílus és építészet jellemző formáit és vonalait. Mindezt a modernkori lehetőségekkel és technikákkal párosítva, hogy végül egy harmonikus és szép kertet kaphassunk.

 
   

Figyeltünk a meglévő növények megmentésére és a későbbi visszatelepítésükre is, de közben kerti utat és burkolatot is kialakítottunk a Frühwald Kft. által gyártott florenz füst-antik térkő felhasználásával, ami jól passzolt a ház színéhez és a már meglévő burkolathoz is. Egy alumínium öntvény kerti kút is kertült a kertünkbe, lecserélve ezzel a régi csapot.

 


A bejárat felé közeledve eljutunk a lépcsőhöz, ami mellé fűszernövényekből készített növénycsoport került, kakukkfű, rozmaring, levendula, zsálya és egy kis erika is, ami persze nem tartozik a fűszernövények közé.

 


A bejárattal szemben egy szép kerti mázas kerámia növénytartó fogad minket, benne margitvirággal. 

 

Továbbhaladva a bejárattól következik a kerti pergolánk, melyet a házon is megtalálható motívumokkal díszítettünk, hogy ez is illeszkedjen az udvarunk hangulatához. A pergola alatt kellemes környezetben elfogyaszthatjuk reggelinket, ami alkalmas nyári estékhez, hangulatos beszélgetésekhez kialakulásához is.

 
   

 

Írta: Spiegel Ákos

Fotók: Radácsi Péter