TopGarden kertépítés
Teraszbővítés, kültéri teraszburkolat fából | Nyomtatás |  Ajánlás
Mikor kicsi a teraszunk és hiányzik belőle valami, nem elég otthonos, nem elég nagy, nem elég hangulatos, nem szívesen megyünk és ülünk ki. Ekkor jövünk Mi és adunk hozzá valamit, amitől megváltozik az eddig alig használt és kicsi teraszunk. Tágas lesz, hangulatos, elegáns, már jól esik kint ülni, minden kényelmesen elfér majd, még vendégeket is hívhatunk. Akkor sikerült valami újat és szépet alkotnunk és persze praktikus is, jól használható, de nem szabad megfelejtkeznünk a rendszeres ápolásáról sem, mert ha fordítunk rá energiát, akkor sokáig élvezhetjük az így kialakult csodás teraszunkat.

Íme néhány kép, a végleges teraszbővítésről, amit kültéri teraszburkolatból készítettünk el, faszerkezet segítségével hoztuk szintbe a már meglévő burkolathoz. Kaviccsal ápolhatóvá tettük a teraszunk alatti részt is, ami egyben jó vízelvezető is. Ezt a különleges anyagot és formát vittük tovább a kert többi részleteiben is, tipegőt készítettünk a teraszburkolatból, a kerti csapot is fával burkoltuk. Hangulathoz illő növényekkel alakítottuk ki a kerítés melletti részt, ami mind színében, mind formájába passzol a kibővített teraszunkhoz.

Végül jött a gyepszőnyeg, amit a tipegőkhöz használtunk. Ezzel hozzáadtuk a kertrészletünkhöz, azt, ami nélkül nem létezhet kert és ez a szép zöld gyep, illetve itt tudunk majd lejárni, átjárni majd a kert alsó részébe, ezért fontos része kertünknek, ami összeköti az alsó és a felső részt.

 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   

Néhány kép a felmért állapotról: 

 
   
 
   

 

A felmérés után kezdődött a tervezés, ami pár napot igénybevett, ekkor kialakul a teraszbővítés végleges lehetséges bővítése, ami felülnézeti ábrán látható is és ami alapján elkészült a teraszburkolat is.

 

2009-04-16

Írta: Spiegel Ákos

Fotók: Radácsi Péte