TopGarden kertépítés
Kertkülönlegesség | Nyomtatás |  Ajánlás

Itt a nyár, forróság és szárazság, de a kertépítés megy tovább. Automata öntözőrendszerrel és kellő odafigyeléssel építhetjük kertünket még ebben a nagy melegben és szárazságban is. Közben persze nehezítik a nagy zivatarok is az építőmunkát, ami hamar odébbáll és koncentrálhatunk ismét kertünk megépítésére, amit fantasztikus szép zöld gyeppel és csodás dísznövényekkel is fokozhatunk a végén.

 

A szinteket kerti lépcsővel kötjük össze, amit természetes anyagokból készítünk el. Kerti szegélyezés fontos dolog, elválasztjuk a füvet a növényektől, ezek alá fenyőkérget teríthetünk, ezzel még jobban kiemeljük a frissen telepített növényeinket, melyeknek tövéhez csepegtetőrendszert építünk ki, ami nem hagyja a földet kiszáradni. Ne feledjük el, hogy ettől még fontos a növények öntözése kézzel is mert nagy a hőség, ezzel segíthetjük átvészelni ezt.

A gyakran használt ösvényeket kerti tipegővel raktuk ki, ami természetes hatású festett betonból készült. A nyári estéket fokozhatjuk egy kis sütögetéssel, figyelve a kert „érdekes és különleges" stílusára építettünk egy kerti sütőt, bontott tégla segítségével.

 

Végül jöhet az egyedi kerti dekoráció, ami a ház lakóinak is nagyon tetszettek.

Az elkészült kertel még sok munkánk lesz idén, hogy megőrizzük állapotát, a növények gyökeresedését segítsük, hogy minél hamarabb növekedésnek indulhassanak utána. Ezért fontos a kert szakszerű ápolása, amihez segítséget nyújtunk, mivel nekünk is fontos, hogy hosszútávon élvezhető és szép maradhasson a kezünk által megformált terület.

 
 

 

 

Írta: Spiegel Ákos

Fotók: Radácsi Péter