TopGarden kertépítés
Kertépítés kánikulában | Nyomtatás |  Ajánlás

Az időjárás szeszélyes, ezt tudjuk. Kis szünetet tart a sok csapadék és megérkezett a 30 fok feletti nappali maximum hőmérséklet. Ahogy a tél sem jelent nekünk akadályt, úgy a nagy meleg sem. Kellő odafigyeléssel építhetjük kertünket ilyenkor is. Persze a területtel is szerencsénk van, hiszen hagyásfákkal tűzdelt területen folyik a munka. Ezért egy kis előnyhöz jutottunk a fátlan helyekhez képest. Ami ilyenkor nem kis dolog. Gépi tereprendezés, növénytelepítés, gyepszőnyegterítés, a három fő jellemzője az adott kertépítésünknek. Sokan gondolják, hogy ilyenkor nem lehet kertet építeni, Mi megcáfoljuk ezt, mint, ahogy ezt tesszük télen is. Persze vannak olyan szélsőséges helyzetek, mikor nem lehet kinti munkát végezni, akkor nem is tesszük.

Ültetés és termőföldterítés 30 fok felett:

 

Gyepszőnyegterítés kánikulában:

 
   

Tehát láthatjuk, mehet a munka ilyenkor is. A nagy meleg nem akadály és több lépcsőfokkal jobb is, mint a nagy csapadék, ami eddig volt. Fontos odafigyelni a frissen telepített növényeinkre és a gyepszőnyegre. Helyes öntözőrendszer beállítással és napi többszöri ellenőrzéssel működni fog ilyenkor is, a frissen telepített kertünk.

Sziklakert beültetése, szegélyek kiépítése, talajegyengetés fontos részei a kerti munkafolyamatoknak és meghatározzák a későbbi ápolási munkáinkat is. Ha a növénytelepítésnél betartunk néhány fontos dolgot, hamar gyökeresedésnek indulnak kertünk frissen telepített növényei. Igyekeznek gyökeresedni, aztán dinamikus növekedésbe kezdenek majd.

Tápanyag-utánpótlás helyes időben persze sokat adhat kertünk fejlődéséhez és felgyorsíthatja az öntözőrendszer már amúgy is gyorsító hatását. Fontos tudnunk a túl sok víz és műtrágya is okozhat problémát, ezért óvatosan bánjunk mindkettővel.

Folytatjuk...

Vállaljuk kertjének megépítését egész évben: 06 30 530 62 52.

Budapest, 2010-07-14

Spiegel Ákos