TopGarden kertépítés
Füvesítés | Nyomtatás |  Ajánlás

Egyik legfontosabb munkafolyamat egy kertépítésben és kertünk életében is meghatározó szerepet tölt be. Ezért térhetünk ki külön rá, újra és újra. A fű életében az egyik fontos tényező a víz, amit folyamatosan biztosítanunk kell, míg szépnek szeretnénk tudni kertünkben.  A másik fontos dolog a rendszeres tápanyag-utánpótlás is, amire szintén figyelnünk kell a gyepápolás közben.

 
   

Füvesíthetünk kézi vetéssel és gyepszőnyegterítéssel is. Mindkettő módszernél fontos az alapos tereprendezés, talaj-előkészítés és a magágy-készítés. Ilyen melegben, vékony rétegben takarnunk kell a fűmagot a gyors kiszáradás miatt, vékonyréteg földdel, vetés után. Gyepszőnyegezésnél fontos a jól döngölt talaj.

 
   

A kézi vetés időpontja: kora tavasztól késő őszig, ezt az időjárás határozza meg pontosan.

A gyepszőnyegterítés jól kinyújtható, akár a fagyokig is, vagy, ha nem süllyed tartósan 0 fok alá, akkor simán teríthetünk télen is gyepszőnyeget, amit hamarosan bemutatunk egy karácsony előtti gyepszőnyegterítésünknél.

 
   

Tudni kell, mit és hogyan intézzünk és végezzünk el, ahhoz, hogy szép gyepünk lehessen tavaszra. Jól beállt füvünket napi egyszer öntözzük a hajnali órákban, de, ahogy hűvösebb idő lesz, csökkentsük le az öntözések számát, tehát mindig kövessük az aktuális időjárási paramétereket, ami egy nagyon fontos és apró dolog a mai világban, amiről, pár perc alatt értesülhetünk az internetről.

 
   

2010-07-22

 

Spiegel Ákos