TopGarden kertépítés
Kertépítés, virágzó nyár, nyári összefoglaló | Nyomtatás |  Ajánlás

Augusztus van, „beérnek a színek". Szép hónap, az égkékje is ilyenkor a legszebb. A virágok színei lenyűgözők. Pompás időszak. Kertépítésre tökéletes idő, akárcsak a többi hónap.

 
   
 
   
 
   

Figyeljünk a növényvédelemre, sok volt a csapadék, nagy eséllyel özönlik el kertünket a kártevők, kórokozók, amik ellen hatékonyan védekezhetünk. Közben folyik az alapos kertápolás is, amivel akár jól megelőzhetjük vagy lecsökkenthetjük az inváziót. Motoros hátpermetezőnkkel kiválóan és hatékonyan védekezhetünk. Kellő távolságra és magasságra hatékonyan kijuttathatjuk a permetszert úgy, hogy közben ránk sincs különösebb veszéllyel. Messze visz és jól porlaszt. Persze ez nem egy permetezőreklám, ha nem muszáj, ne használjunk vegyszereket, legyen az a legutolsó. Próbáljunk figyelni a megelőzésre, de vannak kivételes időjárási körülmények és gyakran elhanyagolt kertek, amivel sokáig nem vagy keveset foglalkoztak. Ilyenkor bevethetjük gépiesített egységünket, bátran használva azt, betartva a szigorú előírásokat.

A nyár nem ért még véget, lehet még kánikula, amire volt is példa az idei nyáron. Minket nem zavart, tettük a dolgunk. Kerttervezés, kertépítés, kertrendezés, fakivágás, favágás, kerttisztítás, gallyazás, metszés, növényvédelem, volt minden. Kerttisztítás, ami előkészítés kertépítésre, gyökérzet eltávolítása gépi erő segítségével.

 

 

A legnagyobb melegben füvesítés, gyepszőnyegterítéssel. Persze automata öntözőrendszer telepítése mellett történhet. Alapos terület-előkészítés kell, hogy megelőzze ezt a munkafolyamatot is. Vakond-háló is kerül a gyepszőnyeg alá, ami némi megelőzés a kis fekete garázdálkodó ellen.

 

Gyerekeknek „játszókert", amit nagyon szeretnek és élvezik a jó időt. Egyszerű, de annál hasznosabb kialakítással, nagy összefüggő területekkel, amit enyhe leválasztással, ívelt formákkal mégis kert formájúvá varázsolhatunk. Szélét végighatároló vegyes növényzettel, sok virággal, amik különböző színekben pompáznak nyár közepén.

 
   
 
   
 
   

Láthatjuk, hogy a nyár is kiválóan alkalmas kertrendezésre, kertkialakításra és kertátalakításra is egyaránt. Gyorsan élvezhetővé válik a kiépített új kert, de fontos a rendszeres ápolás, igénynek megfelelően, ezáltal gyönyörű marad és egyre szebb és szebb lesz kertünk, a növények folyamatosan, öntözőrendszer mellett intenzíven növekednek és a helyes metszéssel telis tele vannak virággal. Lehet öntözőrendszer nélkül is kertet építeni, annak is meg vannak az apró szakmai részletei.

Folytatjuk...

2010-08-17

Spiegel Ákos