TopGarden kertépítés
Modern, letisztult, egyszerű kert építése | Nyomtatás |  Ajánlás
A két hetes esős időszak után beköszöntött a kánikula, ami kicsit lelassította ugyan a kertépítési munkákat, de augusztus közepén természetes ez az időjárási helyzet.

Kerttervezés: 

Szinteltolás és szögletes formák

- Tereprendezés:

Hatalmas földkupacok elrendezése után kezdődhetett a gépi földmunka. Célunk egy egységes kert kialakítása volt, szinteltolással és a megmaradt föld beépítésével. Közben a terület lejtésére is figyeltünk.

Tereprendezés videó

- Talajegyengetés:

A gépi földmunka után kézzel igazítottuk a területet, finomítottunk rajta.

-Szegélyezés:

Kerti szegélyezés következett, szögletes kialakítással. Ezen a szegélyen kényelmesen tolható majd a fűnyíró, mert széles és karakteres lett.

Automataöntözés kialakítása

A tereprendezési és a szegélyezési munkák után következett az automata öntözőrendszer kialakítása, ami egy nagyon fontos kertkialakítási munka, mivel hosszútávon befolyásolja a kert életét.

Automata öntözőrendszer: a földből a víz nyomására kiemelkedő szóró és öntözőfejek. Nagy hatékonysággal és precizitással juttatják ki a gyep számára a megfelelő vízmennyiséget nap, mint nap, kis szünetekkel. A növények számára a csepegtető csőrendszer ad ki elegendő vizet a fejlődéshez.

Növénytelepítés és gyepszőnyegterítés

Elkészült a kert szerkezete, indulhat a dísznövények ültetése, persze előtte egy alapos egyeztetés és vásárlás következett.

Legfontosabb a kívánt igények betartása a szakmai szempontok figyelembevételével együtt. Figyelnünk kell a ház stílusára a belső kialakításra és a környék jellegzetességire is.

Növényt ültetni jó dolog, de ne vigyük túlzásba, gondoljunk arra, ami majd belőlük lesz pár év múlva. Ezt persze metszéssel szabályoznunk is kell majd, hiszen egy átlagos kert nem lehet elég nagy a növények számára, mivel nem egy rétről vagy egy erdőről van szó. Fontos a hosszú távú, rendszeres karbantartási, ápolási munkák elvégzése is az évek során.

Gyepszőnyegterítés videó

Ilyen volt:

Munkafolyamatok:

Ilyen lett:

2011-09-15

Írta: Spiegel Ákos

Képek és videók: Spiegel Ákos

www.topgarden.hu