TopGarden kertépítés
Kerttervezés, tereprendezés, kertépítés | Nyomtatás |  Ajánlás
Kerttervezés
 
Kerttervezéshez nagyon fontos egy alapos felmérés a terület bejárásával együtt. Közben a kialakítandó kerttel kapcsolatos fontos kérdéseket is meg kell beszélni. Mielőtt megtörténne ez a felmérés, érdemes elgondolkodnunk azon, hogy pontosan mire szeretnénk majd kertünket használni. Sütögetésre, sportra, pihenésre vagy esetleg mindhárom. Tudnunk kell, hogy a kert nem erdő, ezért úgy kell kialakítanunk, hogy minél könnyebben ápolható legyen, ami örömöt jelent majd és nem egy folyamatos gyötrődést.
 
 

 


 
Tereprendezés

Fontos a meglévő értékes növényzet megmentése, áttelepítéssel. Ha már tudjuk ezeknek a növényeknek a végleges helyét, próbáljuk meg minél nagyobb földegységgel átültetni, hogy a lehető legnagyobb esélye legyen a túlélésre.
 
 
 
Átültetés mellett folyamatosan zajlik a terület takarítása és vele a növényzet szelektálása. Vannak növények, amiket nem kell átültetni, mert jó helyen vannak. Ezek a hagyásnövények, amiket érdemes ritkítani, gyéríteni, metszéssel rendezni.
 
Növénytelepítés

Mikor megvagyunk a terület tisztításával, és látjuk már, hogy pontosan mi az, amit meghagytunk a régi és egészséges növényállományból, akkor a kertterv alapján kiválaszthatjuk és megvásárolhatjuk a telepítendő növényzetet. Itt figyelnünk kell a szakmai dolgokra, hogy hosszútávon jól működhessen kertünk egyensúlya. Következő lépés a beszerzett növények elrendezése, persze itt is követjük a tervet, de apróbb módosítások még ültetés alatt is szükségesek, hiszen a kertterv egy kiindulópont. Ezért, hogy minden passzoljon improvizálnunk is muszáj, ezzel még igen sok értéket adhatunk a kialakításra váró kerthez.
 
 
 
Kialakított kert képek
 
 
 
Spiegel Ákos
2012-04-27